TV_LOGO_DONKERR

Kan iedereen leren zingen?

Toen ik vanmorgen besloot om mijn eerste blog post te schrijven, kon ik er niet om heen. DE vraag die mij het meest gesteld wordt, is: “Kan iedereen leren zingen?” Dus laat ik daar maar gewoon mee beginnen!

Voor ik daar op antwoord, wil ik je graag iets anders vragen: Kan iedereen leren fietsen?

Zingen is net zoals fietsen een vaardigheid die je kan leren! Je doet daarvoor beroep op jouw spiergeheugen. Je spiergeheugen zorgt ervoor dat je lichaam onthoudt hoe het een bepaalde handeling moet uitvoeren. Zo onthoudt het hoe je op een fiets kan stappen zonder om te vallen. En zo onthoudt het ook hoe het voelt om op een bepaalde toonhoogte te zingen en verschillende zangtechnieken te gebruiken.

Is zingen dan geen aangeboren talent?

Er zijn heel wat mensen met talent voor zingen. Ze horen een liedje, zingen het luidkeels mee en het klinkt nog goed ook! Voor sommige mensen is op toon zingen of ritme houden gewoon makkelijker dan voor andere. Toch zou dat talent niet tot uiting komen, als je het niet gebruikt en verder ontwikkelt. Laat je dus niet vangen, ook iemand met talent ‘has to put in the work’!  

Je kent aan de andere kant ook vast wel iemand die helemaal geen toon kan houden. Toch wil dat niet zeggen dat die persoon het niet kan leren! Tijdens zingen maak je gebruik van je spiergeheugen. En dat is iets wat je kan trainen! Zingen kan een talent zijn en/of een aangeleerde vaardigheid!

Hoe kan ik beter leren zingen?

  1. Door veel te oefenen. Hoe meer je iets herhaalt, hoe makkelijker je daar de volgende keer toegang toe hebt. Ik kan zo meteen op een fiets stappen en vertrekken, omdat mijn lichaam zich herinnert hoe dat moet.
  2. Door juist te oefenen. Jouw stem is uniek en dus zijn jouw noden dat ook. Laat jezelf begeleiden, met de juiste oefeningen en technieken. Je zal zien dat je op die manier veel sneller resultaten behaalt!

Klik hier en boek een Vocal Coaching, dan help ik je op weg!

Toch nog twijfels of zingen iets voor jou is? Klik hier en boek een gratis kennismakingsgesprek. Dan bekijken we samen wat voor jouw de juiste stappen zijn.

Delen op :

MORE POSTS

Zingen met hooikoorts?

Heb jij deze periode last van een jeukende neus, een loopneus of een verstopte neus? Of misschien last van niezen, branderige ogen, hoesten of een

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by The Vocologist.

Login